Mikkeller – inte bara fantastisk öl!

Datum/Tid

Lördagen 18/3 (Pass 1) 20:30 OPERAN Biljetter | Dryckeskuponger
Lördagen 18/3 (Pass 2) Biljetter | Dryckeskuponger


OBS!

”Vi vill att så många som möjligt ska ha möjlighet att prova dessa sex destillat från Mikkeller, därför sänker vi priset på provningen till 200:-

Niclas Criborn

Mikkeller – inte bara fantastisk öl!

Äntligen har Mikkeller Spirits hittat hem till Brill & Co!

Vid årsskiftet hittade vi dessa kompisar utanför lagret och vi välkomnade dem med stor glädje. De berättade att de blivit bort-rövade 2012 men att de till slut kunnat slå sig fria. De sprang dag som natt, genom mörker och kyla, för att äntligen hitta hem till oss.

Nog om detta, vi är nu väldigt glada över att kunna presentera Mikkeller Spirits som komplement till vår redan smått fantastiska ölportfölj. Det här är nämligen inte vilken sprit som helst, det här är dimensionen där öl och sprit möts. Vad sägs till exempel om ett Bour-bonfatlagrat destillat av imperial stouten Mikkeller Black?

Nu är det dags att upptäcka en helt ny värld av smaker!

Pris: 200:-

Provningsledare: Niclas Criborn

MS

Mikkeller-Spirits

MIKKELLERBL

Mikkeller Black

Mikkeller Black 17,5%
Skandinaviens starkaste öl när den bryggdes 2007. Black är den kraftigaste och mest våldsamma öl från Mikkeller so far… Den kolsvarta svulstiga kroppen, tung humlebitterhet och kraftiga brända nyanser är inte för den svaga själen. Brygd på vatten, malt mörk cassonade socker, humle och ale- och champagnejäst.
Nu har den fått mogna i 3 år och smakar alldeles, alldeles underbart.

Vi kommer att prova ett glas (6 cl) av Mikeller black på provningen.

Bourbon Cask Black 43%
Imperial stouten Black är grunden, lagrad på små bourbonfat för maxi-mal effekt. Vanilj, kola & ektoner.

Oloroso Cask Black 43%
Imperial stouten Black är grunden, lagrad på små europeiska Oloroso-ekfat. Choklad, frukt & nötter.

Rum Cask Black 43%
Imperial stouten Black är grunden, lagrad på små romfat från Sankt Croix. Rund, söt & fruktig karaktär.

White Dog 42%
Olagrad whiskey på majs och korn med mjuk, robust smak. En klas-sisk men lite bortglömd spritsort.

Dry Hop Simcoe Vodka 44%
Gjord av extra fint vintervete, dest-illerad 5 gånger. Torrhumlad med både Simcoe & Citra.

Botanical & Hoppy Gin 43%
En helt underbar cocktail gin med angenäma enbärs- och citrontoner. Avnjutes som drinkbas eller ensam.

 

MIKKELLER

www.mikkeller.dk

Arrangör: www.brill.se

BRILL

Brill & Co är en av Sveriges ledande importörer av kvalitetsöl. Vi har flera av Sveriges mest spännande mikrobryggerier i portföljen, liksom många av världens högst rankade öl och bryggerier.

Företaget startades 1990 som ett resultat av ett entusiastiskt och passionerat intresse för goda viner. Målsättningen var även att arbeta med spritprodukter, vilket blev möjligt i samband med avregleringen 1995. Den framgångsrika utvecklingen fortsatte under år 2000, då även ölimport blev en del av företagets verksamhet. Och sedan 2007 är det ölet som står i fokus för verksamheten. Numera har vi även ett högkvalitativt utbud av cider.

Vi säljer till både restauranger och Systembolaget och har ett välfungerande distributionsnät som täcker in hela Sverige. Varje restaurang har sin karaktär och vi lägger därför stor vikt vid att hjälpa våra kunder att sätta samman och anpassa sortimentet utifrån sina specifika behov och förutsättningar. Vi arbetar med ett trettiotal ölproducenter och har närmare 200 ölsorter i ett sortiment som ständigt är levande och fylls på med heta nyheter.

Tillsammans med våra kunder och vänner på den svenska marknaden hoppas vi kunna föra en öppen dialog om vårt sortiment och den service som vi tillhandahåller. Tveka inte att kontakta oss för kompletterande information, provsmakning för våra restauranger eller offerter. Alla frågor och önskemål emottages tacksamt och vi hjälper gärna våra kunder efter bästa förmåga.

111