Hur får jag tag på ölet sen

Har du provat en öl som du verkligen fastnat för?

Vad kul att du hittat ett nytt favoritöl! Till att börja med är det en god idé att redan på mässan prata med utställaren om huruvida den säljs på flaska och hur du får tag på den. Finns den på flaska finns det goda chanser att du kan få tag på den på ditt Systembolag!

Gå in på Systembolagets hemsida och sök på produkten. Den kan finnas i ordinarie sortiment på ditt favoritbolag. Finns den i ordinarie sortiment men inte hos dig skickar Systembolaget den till ditt bolag, det är bara att fråga! Om produkten ligger i beställningssortimentet kan man numera ofta köpa enskilda flaskor av den om det är en svensk mikrobryggd öl. Det kan även vara så, framförallt på utländsk öl, att det bara köpa en låda av den. I några fall går det tyvärr inte att beställa den utan den säljs endast på vissa bolag geografiskt nära bryggeriet. Fråga utställaren om den öl som du vill ha några av hemma!

Finns den inte i beställningssortimentet kan man göra en egen ”privatimport” av ölet, detta göra man via en mall på Systembolagets hemsida. Vissa öl kan endast köpas på detta sätt, men är det en god öl är det värt det då det inte är speciellt jobbigt!

Lycka till!